Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Εγώ, εγώ κ εΓώ!

Μπορεί ο τίτλος να φαίνεται εγωιστικός η "ει είμαι ψώνιο και το δείχνω" αλλά καμία σχέση!

Αλλά ας μπούμε στο θέμα μας! Καθένας από εμάς έχει διαφορετικές προσωπικότητες! ναι έτσι είναι.. όλοι μας είμαστε διχασμένοι προσωπικότητες ( μην πω κ τριχασμένες κ βάλε)  :Ρ) Ας σοβαρευτούμε όμως!

Ανάλογα με τις περιστάσεις- καταστάσεις ο καθένας από εμάς ξεδιπλώνει μία πλευρά του εαυτού του..  Σε χαρές (γάμους, βαφτίσια, γιορτές. γενέθλια.. κ όλα τα σχετικά) φοράμε το καλό μας χαμόγελο και πάμε ( άλλοτε είναι αληθινό άλλοτε όχι), φανερώνουμε την ευαισθησία μας σε θέματα π απασχολούν τον φίλο, συγγενή κ γενικά προσαρμοζόμαστε σε ότι έρχεται στην ζωή μας ! Κ όλο αυτό συνθέτει ένα μέρος της προσωπικότητας μας! Μια πλευρά! Άραγε είναι μία από τις πλευρές η διαλέγουμε μία από τις προσωπικότητες μας;

Σκεφτείτε πόσο διαφορετικοί είμαστε όταν μιλάμε κ συμπεριφερόμαστε σε έναν φίλο μας κ όταν συζητάμε με τους γονείς μας.. κ ας μην μένουμε μόνο σε αυτές τις "ομάδες" που είναι πιο γενικές. Ακόμα κ μεταξύ των φίλων μας διαλέγουμε κάθε φορά διαφορετικές προσωπικότητες.. Άλλη για τους κολλητούς μας, άλλη για αυτούς που αποκαλούμε "παρέα".

Κ υπάρχει κ κάτι ακόμα, θεωρώ, ότι όλοι μας έχουμε πάνω κάτω 3 προσωπικότητες! 1η είναι αυτό το Εγώ που δείχνουμε σε όλους. 2η είναι αυτό το εγώ που θέλουμε να είμαστε η να γίνουμε. Κ 3η κ σημαντικότερη προσωπικότητα είναι το εΓώ που πραγματικά είμαστε κ ζήτημα αν μπορούμε έστω κ στο ελάχιστο να το δείξουμε στους άλλους.. Τι μας οδήγησε εδώ; Οι καταστάσεις; Το ότι πολλοί θέλουν να γίνουν ένα; Ο φόβος της κρίσης των άλλων για εσένα; ή μήπως η αδυναμία της εποχής να εκφραστούμε;
3 προσωπικότητες, που δεν θεωρώ απλά πλευρές του εαυτού μας, για ένα κ μόνο άτομο. Είναι πολλές; Είμαι υπερβολικός; Πολλές φορές δεν μοιάζουν καν μεταξύ τους. Κ όμως είμαστε εμείς! Το εγώ μας!



Τέλος, φέρτε στο μυαλό σας μία απλή μέρα από το πρωί ως κ το βράδυ.. Πόσες φορές αλλάζετε συμπεριφορά?  Μέσα στην οικογένεια, στο σχολείο, στους φίλους, στην βόλτα για καφέ που θα πάμε. Δείχνουμε πραγματικά αυτό που είμαστε! ΟΧΙ! Τυχαίο; Δεν νομίζω! Χρησιμοποιούμε κάθε πλευρά- προσωπικότητα μας όπου θεωρούμε ότι ταιριάζει ή πρέπει! 

Όλοι δεν θέλουμε να δείξουμε αυτό που είμαστε; Αδυναμούμε όμως καταστάσεις, αντιλήψεις, συνήθειες, ηθική κ άνθρωποι μας προκαλούν αυτή την πολυ- προσωπικότητα μας!



7 σχόλια:

  1. So true!! Μπράβο για το κείμενο! Είχα και εγώ στο μυαλό μου να γράψω κάτι παρόμοιο που το είχα εμπνευστεί από κάποιες συζητήσεις στο σχολείο. Τελικά δεν θα χρειαστεί, μίλησες για εμένα!!!^^ καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παραλίγο να το ξεχάσω! πάρε και ένα σχετικό τραγούδι http://www.youtube.com/watch?v=XkneDd36gTE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ! Ωραία θα ήταν να γράψεις κ εσύ κάτι!

    Το τραγούδι φυσικά ωραίο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hello κι απο μένα! Πολύ ωραίο θέμα, είναι κάτι που δεν έχω διαβάσει από κάποιον άλλον αν εξαιρέσουμε αυτό για τις τρεις προσωπικότητες, παρ'όλο που το σκέφτομαι πολύ σύχνα και μάλιστα σήμερα κιόλας το συζητούσα με μια φίλη μου. Φυσικά έχει να κάνει με τις καταστάσεις και τη διάθεσή σου η προσωπικότητα η οποία θα επιλέξεις... Υπάρχουν σίγουρα άτομα που τους δείχνεις τον τάδε χαρακτήρα και σε θεωρούν έτσι και άλλα που τους δείχνεις έναν άλλο και σε θεωρουν αλλιώς, ισως εντελως αντίθετο. Σκέψου τώρα αυτά τα άτομα να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, ο ένας θα πει "Η Ναταλία, πολύ εσωστρεφής, ντροπαλή, δε μιλάει πολύ" και ο άλλος "Μα καλά, για την ίδια προσωπικότητα μιλάμε???" Λοιπόν όχι, δε μιλάμε για την ίδια προσωπικότητα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα μας πεις κι εσύ...