Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Unknown (2011)

Χρόνια τώρα είχα την άποψη  από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν στην ζωή είναι να ασθενήσει το μυαλό σου. Από το πρώτο 15' της ταινίας ξέρεις ότι αυτό θα σε απασχολήσει, ή και όχι. Άραγε είναι χειρότερο να χάνεις το μυαλό σου και να ξεχνάς τους πάντες ή οι πάντες να ξεχνάνε εσένα; (Μακάβριο poll πάνω)
IMDB
Ο πρωταγωνιστής μετά από ένα ατύχημα, ξυπνάει σε νοσοκομείο (Κλασικά εικονογραφημένα) και ανακαλύπτει πως κανείς δεν τον έχει αναζητήσει. Επιστρέφοντας στη "ζωή" του , ανακαλύπτει πως είναι ένας άγνωστος, όπου η γυναίκα και ο περίγυρος του δεν τον αναγνωρίζουν. Το κύριο πρόβλημα του είναι πως κάποιος άλλος έχει πάρει την θέση του και όλα τα έγγραφα απόδειξης της ταυτότητας του έχουν χαθεί. Έτσι λοιπόν, στην αναζήτηση της "ταυτότητας"  και της δικαίωσης του, βρίσκει βοήθεια από ανθρώπους αλλά κυρίως από έναν ντετέκτιβ και μια γυναίκα. Οι διάφορες καταστάσεις που ξετυλίγονται σε κρατάνε πάντα σε αγωνία, δράση χωρίς υπερβολικά στοιχεία και πολύ καλές ερμηνείες. Τέλος, η ανατροπή στο κλείσιμο της ταινίας (που ίσως δεν εντυπωσιάζει), σε κάνει να σκεφτείς και πάλι αν είναι χειρότερο να σε ξεχνάνε ή να ξεχνάς εσύ. Inception εξαπάτησης του μυαλού.
Για μένα η ταινία είναι ένα must-watch και πιστεύω πως είναι από τις ξεπεσμένες βαθμολογικά ταινίες στο imdb. Προτείνω την προβολή με παρέα για να υπάρξουν και στοιχήματα για την εξέλιξη της πλοκής.

Περιμένω σχόλια και προτάσεις και μην ξεχάσεις το poll ακριβώς από πάνω.
Thanks Έλλη που μου πρότεινε να την δω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι θα μας πεις κι εσύ...