Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ήρθε το καλοκαίρι;

 Είχα ξεχάσει ότι σήμερα είναι 1η Ιουνίου! Μέχρι που το κατάλαβα, όταν στην κόλλα αναφοράς έγραψα 1-6... Κ φώναξα από αυθορμητισμό "ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ".. Αλλά δεν πήρα κ πολλές απαντήσεις!

Είναι που εμείς οι κάτοικοι της Ελλάδος κ κυρίως οι έφηβοι έχουμε συνδέσει το καλοκαίρι, με την ελευθερία, την ξεγνοιασιά, την ηρεμία, τα ταξίδια, το παιχνίδι, τις πλάκες, τα αστεία, την θάλασσα και όλα αυτά που λίγο η πολύ μας ευχαριστούν. Αλλά δεν σου βγαίνει τόσο εύκολα, όταν βρίσκεσαι ακόμα μέσα σε στοίβες βιβλία και δεκάδες φωτοτυπίες που πρέπει να κάνεις επανάληψη, για να γράψεις. Γιατί το μοναδικό αυτό εκπαιδευτικό σύστημα, σε βάζει να αγχώνεσαι, κουράζεσαι και σε πιέζει δίνοντας σου την αυταπάτη για ένα καλύτερο μέλλον!

Βέβαια, δεν είναι το πρόβλημα μας το εκπαιδευτικό τώρα, αν κ θα έπρεπε, είναι η περιβόητη "κρίση", και δεν θα την πω οικονομική κρίση, γιατί είμαστε γενικότερα σε μια κρίση! Η Ελλάδα πάσχει και πάσχει σοβαρά. Ακούγομαι κοινός! Τελευταία, όλο αυτά ακούμε, καταστοφολογίες, φήμες, αλήθειες, ψέματα! Δεν μπορώ να ξέρω τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, αλλά ούτε σε τι αποσκοπούν όλα αυτά, τι επηρεάζουν και τι θέλουν να πετύχουν!

Πιστεύω πως κατά βάθος όλοι γνωρίζαμε ότι κάποτε θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν το περιμέναμε τώρα, ήρθε αιφνίδια! Μετά βλέπεις αυτό το ποστ link, στην αρχή χαίρεσαι αλλά μετά σκέφτεσαι, μήπως το έχει υπερ-παρακάνει αυτός που το έχει γράψει! Σου μένει όμως μια δόση αισιοδοξίας για να ελπίζεις, για να μην συνεχίσουν όλα αυτά που συμβαίνουν έξω εκεί!

Αλλά όπως και να το κάνουμε και να μην θες να τα ακούσεις υπάρχουν παντού! Στα blogs, στην τηλεόραση, στις συζητήσεις! Και αναγκαστικά ασχολείσαι και εκνευρίζεσαι όταν ακούς για κρατικές χρηματοδοτήσεις για την σεξουαλική ζωή των χταποδιών, όταν βλέπεις άτομα της βουλής να κυκλοφορούν με i-pads τόσο "ξεδιάντρωπα", που αυτό κοστίζει όσο ένας βασικός μισθός αλλά συνεχίζεις να "κόβεις" τους μισθούς, και όταν κάνει σπατάλες τύπου αγόρασα κλιματιστικό για το υπουργείο που με την τιμή που έχει μπορεί να αποτρέψει και την υπερθέρμανση του πλανήτη! Αλλά δεν μπορείς να πεις και τίποτα εμείς του ψηφίσαμε η μάλλον όχι εμείς αλλά οι "μεγάλοι", αυτοί που έχουν δικαίωμα ψήφου. Πρόσεξαν ποτέ τι ψηφίζουν; αλλά θα μου πεις υπάρχει κ τίποτα άλλο καλύτερο;

Το διαδίκτυο σπεύδει να μου θυμίσει ότι μπήκε το καλοκαίρι. Καλό καλοκαίρι "δημοσιεύουν" όλοι στους "τοίχους" τους. Ναι, είναι καλοκαίρι, ακόμα και αν έχουμε 7 μαθήματα να δώσουμε, ακόμα και αν πάμε από το κακό στο χειρότερο, ο τροχός γυρίζει και θα έρθουν και καλύτερες μέρες. 
Απλό είναι, μπορούμε να προσπαθήσουμε να περάσουμε όμορφα. Όπως είπα και στην αρχή, έχουμε συνδυάσει το καλοκαίρι με υπέροχα πράγματα! Και ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια πολύ όμορφη χώρα!


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

btw: να κατεβάσω ubuntu η δεν αξίζει?


6 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτως με ολα οσα λες Σάκη! Ευχομαι και σε εσενα καλο καλοκαιρι με πολυ γελιο! Ξέπεις εσυ, πηγαινε για δουλεια στις Λουστρες xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για δες για δες.. who is back! χαχα! λέω να μαζευτώ με καμία συγκεκριμένη παρέα, κανένα καλοκαιρίνο βράδυ! Τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχα! οχι μονο ενα, πολλα:)
    ενα μονο σου λεω, μαλλον αυτη τη φορα θα ξυπνησει ολο το χωριο, οχι μονο η γειτονια!
    ΑΑΑ! και θενκ γιου για τα ντεπον!:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χοχο! :Ρ ε ναι η κάνουμε μια δουλειά σωστά η δεν την κάνουμε καθόλου!
    κοίτα τι θυμάσε σιγα! βγήκαμε οφφ-τοπικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάκηηηη (Κέλλυ χάρηκα :P)
    μου χάλασες το έξαλλο νουμεράκι των followers, αλλά χαλάλι σου!:D
    Καλό Καλοκαίρι και σε σένα και άντε να τελειώνουμεεεεεεεε δεν μπορώ άλλο!
    +1 για το τραγούδι από πάνω. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να σου πω την αλήθεια νόμιζα ότι είμαι εγώ το νούμερο 69 αλλά μετα το είδα!!

    Χάρηκα κ εγώ :Ρ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα μας πεις κι εσύ...