Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Το λεπτό, φουλ HD κουτί σου(!)

Καλωσήρθα  κ πάλι τρελό καρναβάλι! Είπα να γράψω μετά από πολύ καιρό κάτι, μιας κ πέρασαν κ οι απόκριες, ξεμεθ... εε ξεντυθήκαμε κιόλας ήθελα να πω!

Τον τελευταίο χρόνο έχω ξεκόψει τα πολλά πολλά με την "κυρία" Τηλεόραση. Πλέον την τηλεόραση την ανοίγω για να βλέπω είτε κανένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, είτε Ράδιο Αρβύλα, άντε κ καμία ταινία.

Ήταν μια συνήθεια! Θυμάμαι τα σαββατοκύριακα σηκωνόμουν αρκετά νωρίς για να ανοίξω την τηλεόραση να δω cartoons.. ώρες ολόκληρες μπροστά από το χαζοκούτι να αποβλακώνομαι με μισάνοιχτο το στόμα! Πάλι καλά μένω σε χωριό κ υπήρχε πολύ διάθεση για παιχνίδι τα πρωινά!
Αλλά δεν ήταν μόνο από εκεί η συνήθεια αυτή, το βράδυ όταν γυρνούσα από το παιχνίδι η τηλεόραση πάλι ήταν ανοιχτή! έτσι κ εγώ καθόμουν κ κοιτούσα μέχρι να με πάρει ο ύπνος στον καναπέ! Έγινε μια συνήθεια χωρίς να καταλαβαίνω γιατί βλέπω ένα πρόγραμμα, γιατί σπαταλάω τόσο χρόνο μπροστά από αυτήν την συσκευή!

Τι άλλαξε; Ίσως να άλλαξα εγώ... Ναι, ίσως μετά από τόσα χρόνια "έβαλα μυαλό" και κατάλαβα ότι η τηλεόραση δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, καμία ποιότητα κ καμία "καλή διασκέδαση". Ίσως όμως να άλλαξε κ αυτή η ίδια με όλες αυτές τις αηδίες που προσφέρει στον τηλεθεατή. Κάθε κανάλι έχει το δικό του κουτσομπολίστικο επιτελείο, οι ψεύτικες ειδήσεις τους, η επιρροή που προσπαθούν να περάσουν στο τηλεοπτικό κοινό κ όλα αυτά που παρουσιάζουν για σίριαλ βγαλμένα από την πραγματική ζωή μου προκαλούν αηδία! Πλέον, ο καθένας από εμάς μπορεί να βγει στο γυαλί να δείξει το ταλέντο του, να τραγουδήσει, ακόμα κ να χτυπήσει το αυγό του! Ότι δηλώσεις μέσα από αυτήν είσαι! Λες ότι είσαι τραγουδιστής, και να μην τραγουδάς καλά ,"ΕΙΣΑΙ", το κουτί θα σε δείχνει καθημερινά σαν τραγουδιστή ακόμα και αν δεν τραγουδάς κ λες ότι "πατάτα" σου έρθει στο μυαλό. Μα δεν είναι μόνο αυτά τα προγράμματα, είναι κ τα υποτιθέμενα σοβαρά προγράμματα όπως είναι οι ειδήσεις κ τα ενημερωτικά προγράμματα. Με διαστρέβλωση της πραγματικότητας κ υπηρετώντας πολιτικά κ άλλα συμφέροντα, παρουσιάζουν μια "ψεύτικη αλήθεια", σε κάνουν να τους πιστέψεις, τους αφήνεις να σε τρομοκρατούν κ όλα αυτά χωρίς καλά καλά να το καταλαβαίνεις εσύ ο ίδιος! Σε θεωρούν χαζό και εσύ τους βλέπεις σαν θεό που θα σου τα μάθει κ θα στα δείξει όλα! Έχουν δίκαιο που αποκαλούν την τηλεόραση 4η εξουσία! Καθώς όσο ελεύθερο μέσο κ να λεν ότι είναι, τόσο πιο απελπιστικά φιμωμένο είναι!
Ακόμα κ τα cartoon έχουν αλλάξει, είναι σαν να θεωρούν τα παιδιά ηλίθια κ καθυστερημένα, ούτε καν στην ανάπτυξη την φαντασίας τους δεν συμβάλλουν.

Η τηλεόραση τώρα έχει καταντήσει ένα σκουπίδι. Ίσως κ παλιότερα να ήταν αλλά σίγουρα δεν ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό! Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να κάνουμε εκτός από να δούμε τηλεόραση! Απλά αποφύγετε την όσο μπορείτε

Υ.Γ: ήμουν ένας από αυτούς που δεν με πείραξε κ τόσο που για 2,5 εβδομάδες δεν είχαμε τηλεοπτική μετάδοση στην περιοχή μας( το ΔΝΤ μας προετοιμάζει για την κατοχή)

3 σχόλια:

  1. throw away your television,time to make this clean descision...

    http://www.youtube.com/watch?v=bAll4sd6DfY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει ότι η τηλεόραση είναι άχρηστη και το να παρακολουθείς μια εκπομπή, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, δεν συμβάλλει καθόλου στην αυτοβελτίωσή σου, είναι εντελώς "για να περνάει η ώρα". Μερικές φόρες ίσως έχει στο πρόγραμμα κάποια ωραία ταινία. Επίσης καμιά φορά παρακολουθώ το "Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" που με κάνει να λιώνω στο γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι, κ έγω βλέπω ουκ αν κ το ξεχνώ πολλές φορές! πολύ έξυπνες ατάκες κ επίκαιρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα μας πεις κι εσύ...