Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η επάφη με τους υπολογιστές

Καλησπερίζωωω....

Προχτές εκεί που καθόμουν μου ήρθε στο μυαλό η γνωριμία μου με αυτά που αποκαλούμε όλοι τώρα pC!

Οι υπολογιστές, ξεκίνησαν με την μορφή δωματίου (mainframe) κ συνέχισαν μέσα από πολλά στάδια, μέχρι που έφτασαν στην σημερινή μορφή όπου πλέον έχουμε την δυνατότητα να έχουμε έναν υπολογιστή με όλα τα κομφόρ (!) στο ένα χέρι μας!

Ακόμα θυμάμαι που ο Γιωργάκης (όχι ο πρωθυπουργός αλλά μια αιτία που υπάρχω) με έπαιρνε μαζί του στην δουλειά κ με άφηνε να κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή κ να πατώ πλήκτρα! Από αυτά που θυμάμαι, δεν είχε το σημερινό περιβάλλον χρήστη, παίζει να ήταν ms-dos δηλαδή με εντολές!

Έπειτα θυμάμαι έναν υπολογιστή να μπαίνει στο σπίτι! Ήταν ένας σταθερός windows 98 ο οποίο κατά ένα περίεργο τρόπο ήταν ασπρόμαυρος(!) ναι μετά από χρόνια κατάλαβα ότι κάτι πρέπει να πήγαινε στραβά με την κάρτα γραφικών! Βέβαια, σαν άσχετος που ήμουν τότε δεν ήξερα κ πολλά να κάνω.. ζωγραφική κ wordpad! Ναι, ναι ασπρόμαυρη ζωγραφική ήταν τέχνη!!

'Ηταν κάπου τον Αύγουστο 2001 ή 2002 όπου για δώρο γενεθλίων ήταν ένας υπολογιστής plato (όπου αποδείχθηκε αθάνατος... ακόμα ζει) windows Xp professional (πρόσφατη κυκλοφορία στην Ελλάδα) 40gb σκληρό 256 ram  και κάτι λίγα ακόμα χαρακτηριστικά. Εκεί ήταν που έγινε το μεγάλο μπαμ.. είχα ξεκινήσει να ψάχνω τα πάντα, να αναζητώ, να ανακατεύω, να ξεθάβω, να ανακαλύπτω όλο αυτόν τον καινούργιο κόσμο ενός υπολογιστή.. Σύντομα είχα μάθει αρκετά πράγματα.. Είχα κάνει τον υπολογιστή φύλλο κ φτερό(μεταφορικά). Παράλληλα, οι επισκέψεις στην γραφείο του Γιωργάκη κ επιρροή από το περιβάλλον του σχολείου με έκαναν να μάθω ακόμα περισσότερα γύρω από αυτό το μοναδικό μηχάνημα! Λοιπόν, κάπου εκεί ξεκίνησε κ η επαφή μου με το διαδίκτυο κ την διασκέδαση! Δημιουργώντας το πρώτο e-mail στο yahoo κ απλά κάνοντας αναζητήσεις στο Google! Αργότερα η διασκέδαση.. 100αδες παιχνίδια είχαν εγκατασταθεί (αγνοώντας τις συνέπειες) που γέμιζαν το ελεύθερο μου χρόνο! τα mame32 (δεν ξεχνιούνται) κ ότι είχε δημοσιεύσει το περιοδικό Ram υπήρχε μέσα( Κρίμα που όλη συλλογή του Ram πήγε στα σκουπίδια). Κ έτσι κάπως μπήκαμε για τα καλά στο κλίμα του υπολογιστή!

Τέλος, όλα αυτά οδήγησαν στο πριν 2 χρόνια να αγοράσω laptopaki κ να αρχίσει το πολύ κάψιμο στο msn, sta mmorpg games κ σε άλλα πολλά!

Κ έτσι ανακαλύψαμε κ το blog :)

Για πείτε κ τις δικές εμπειρίες με τον υπολογιστή!


Καλό βράδυ!!!!

3 σχόλια:

  1. Η πρωτη μου επαφη με υπολογιστες ηταν στην τεταρτη
    δημοτικου...ηταν ενα φοριτο λαπτοπ με τις πριγκηπισσες με το οποιο μπορουσες να παιξεις,να ακουσεις τραγουδακια του τυπου μια ωραια πεταλουδα,περνα-περνα η μελισσα κ.α...Υστερα ηρθε η θεια φωτιση στον πατερα μου και αγορασε εναν επιτραπεζιο υπολογιστη με windows xp και επιτελους εξιχρονιστηκαμε....πριν απο 2 χρονια μου πηρε(επιτελους) το λαπτοπακι μου,την αγαπη μου..που απο την πολυ χρηση εχει αχρηστευτει!εχει κολλησει παρα πολλους ιους,το εχω παιδεψει αλλα ζει και μου κραταει συντροφια τις κρυες νυχτες του χειμωνα...
    Αυτα με λιγα λογια...

    Μαιρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Μαιρη χαχαχα "περνα περνά η μελισσα"

    @Αλεξ windows NT! the bestt! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα μας πεις κι εσύ...