Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

After a long time..... "online friendship"


Μετά από ένα διάστημα "αποχής" από το blogging εξαιτίας φορτωμένου προγράμματος βρήκα λίγο χρόνο να γράψω για κάτι, που πολλά άτομα της ηλικίας 14-17 έχουν "γνωρίσει", και αναφέρομαι φιλία μέσω διαδικτυακών chats, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ακόμα κ mmorpg παιχνίδια!

ΟΛΟΙ οι έφηβοι (αν όχι όλοι το 95% αυτών) έχουν facebook, twitter, myspace, hi5 και ότι άλλο τέτοιο υπάρχει! Είναι ένας τρόπος να επικοινωνείς με τους φίλους σου εύκολα, άμεσα κ οικονομικά! Βέβαια, εκτός από το να συνομιλείς με τους φίλους σου, γίνεσαι "φαβορί", γράφεις "τοπ στάτους" κ κάνεις ότι μπορείς για να τραβήξεις το ενδιαφέρον τον άλλων. Ωστόσο, γνωρίζεις κ συνομιλείς με καινούργια άτομα.

Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία του θέματος! ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΤΟΜΑ είτε γιατί έχετε κοινά ενδιαφέροντα είτε γιατί chatoμαχητέ για τις διαφορετικές απόψεις σας η ακόμη ζείτε τελείως διαφορετικά όπου ο καθένας θέλει να γνωρίσει και να εισχωρήσει στον κόσμο του άλλου! Και φτάνουμε στο σημείο όπου κάνουμε φίλο τον άγνωστο άνθρωπο του άλλου υπολογιστή, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται πολύ μακριά, σε άλλη πόλη , σπάνια από άλλη χώρα, διαφορετικής εθνικότητας κ.α αλλά εμείς τον εμπιστευόμαστε σαν πραγματικό φίλο! Λέμε μυστικά, σκέψεις κ ότι άλλο θέλουμε περιμένοντας την κρίση του/της διότι το έχουμε ανάγκη να ακούσουμε την γνώμη κάποιου που δεν μας έχει γνωρίσει face-to-face.

Περνάει ο καιρός κ ξέρεις ότι ίσως δεν θα γνωρίσεις ποτέ τον άνθρωπο που μοιράστηκες σχεδόν τα πάντα! Κ ίσως μερικές φορές να είναι καλύτερα έτσι!
Θα ξεχαστεί τε κάποια στιγμή λόγω καταστάσεων αλλά θα έρχεται στο μυαλό σας που κ που η σκέψη αυτού του online φίλου, στιγμές δύσκολες, στιγμές χαράς όπου θα ήθελες να τις μοιραστείς μαζί του! Διότι ήταν - είναι κ μπορεί να είναι κ ο μόνος που θα συνομιλεί μαζί σου για το εσωτερικό σου εγώ κ όχι γιατί είσαι "φίρμα"..

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει κ μέσα από ένα mmorpg game... έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. ίδια πιστεύω.. ίδια παιδεία.. ίδια ηθική..! δεν έχεις δει ποτέ την όψη του προσώπου του.. είναι από πολύ μακριά.. δεν έχεις ακούσεις την φωνή του..έχετε τεράστια διαφορά ηλικίας κ όμως υπάρχει ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ!

Μπορεί σε μερικούς να φαντάζει αδιανόητο.. αλλά σίγουρα δεν είναι!! προσωπικά το έχω ζήσει.. Λίγα άτομα αξίζουν στην ζωή!!
**** μην ξεχνάτε αυτούς που μοιραστήκατε τόσα!


ερώτηση: πόσο δύσκολο είναι να γράψεις όλα αυτά που θες με λέξεις?
απάντηση: ακατόρθωτο!

@υπάρχουν κ πολλά αντίθετα περιστατικά internetikis φιλίας αλλά μην ψυχοπλακωθούμε μέσα στο φθινόπωρο :Ρ

3 σχόλια:

  1. Ανήκω και γω σ'αυτό το 95% και πραγματικά χαίρομαι γι αυτό. Όπως αναφέρεις και συ, ένας τέτοιος φίλος μπορεί να σε βοηθήσει, ακόμα κι αν δεν συναντηθείτε ποτέ. Όσο ωραίο κι αν είναι όμως αυτό, οι φίλοι δίπλα μας είναι πάντα πάνω απ'όλους! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά οι φίλοι δίπλα μας είναι πάνω απ'όλα.. Αλλά ήθελα να τονίσω κ αυτήν την πλευρά ας πούμε "φιλίας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα αυτό μου φαίνεται λίγο "προβληματικό", μου φαίνεται έλλειψη πραγματικής επικοινωνίας, αδυναμία δημιουργίας κοινωνικών σχέσεων, φιλίας, που τελικά οδηγούν το άτομο σε μια τέτοια λύση επικοινωνίας. Το ότι είναι απρόσωπη σχέση μας διευκολύνει να μη ντρεπόμαστε να πούμε το οτιδήποτε, όπως και το ότι το άτομο δε γνωρίζει τον irl κοινωνικό μας περίγυρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα μας πεις κι εσύ...