Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τύχη





τύχη: σύνολο απρόβλεπτων περιστατικών που η σύμπτωσή τους δεν έχει λογική εξήγηση-υποθετική και ανεξήγητη δύναμη που θεωρείται υπεύθυνη για ό,τι καλό ή κακό συμβαίνει στον άνθρωπο! (όπως λεν κ τα λεξικά)

Την σημερινή εποχή, αλλά κ παλιότερα, οι άνθρωποι στηρίζουν πολλά περιστατικά της ζωής τους καθαρά και μόνο στην τύχη κ την μοίρα..
Ο καθένας από εμάς σίγουρα θα έχει πει, είτε στον ίδιο του τον εαυτό η ακόμα κ σε άλλους την φράση " ε έτυχε κ έγινε"...
Από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να αναπτύσσει πολιτισμό μέχρι κ σήμερα επινοεί διάφορα αντικείμενα που θεωρεί ότι του φέρνουν τύχη, που άλλοτε η πηγή της τύχης προέρχεται από κάποια θεότητα ή έτσι γιατί απλά νομίζει ότι το αντικείμενο αυτό εκπέμπει "θετική ενέργεια" (πέταλα,πόδια λαγού :Ρ κλπ)
Μέσα στην "ιστορία του κόσμου" εμφανίζεται ο κάθε πολιτισμός να έχει τα δικά του αντικείμενα τύχης κ τις δικές του θεότητες π σχετίζονται με αυτήν. Μέσα από αυτό καταλαβαίνουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής των ανθρώπων περιστρέφεται γύρο από το πεπρωμένο. Ακόμη οι πηγές δείχνουν ότι κάποιες σοβαρές αποφάσεις π αφορούν διαμάχες, πολέμους κ θέματα οικονομίας αφηνόταν τελείως στην τύχη διότι ήξεραν την τελική κατάληξη μέσω κάποιου χρησμού ή για οποιαδήποτε άλλο λόγο...
Κ φτάνουμε στο σήμερα, όπου εμείς οι άνθρωποι του 21ου αιώνα συνεχίζουμε να αφήνουμε την ζωή μας γενικά αλλά κ την καθημερινότητα μας στην τύχη αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον η μια πιο "τυχερή" ζωή. Κ τις περισσότερες φορές το τέλος, της ιστορίας των ανθρώπων π βασίστηκαν στην τύχη, είναι η καταστροφή οικονομικά (εξαιτίας των διαφόρων τυχερών παιχνιδιών) ,η γενικότερα της ζωής των ανθρώπων λόγο των λανθασμένων επιλογών σε θέματα εργασίας κ επιβίωσης..
Παρόλα αυτά που βλέπουμε, να συμβαίνουν σε εμάς κ στους γύρω μας εξαιτίας όχι των λανθασμένων επιλογών αλλά έμμεσα μέσω της συνήθειας μας να αφήνουμε πολλά πράγματα στην τύχη τους χωρίς καν να επιλέγουμε,συνεχίζουμε να περιμένουμε πως θα γυρίσει ο τροχός της τύχης κ όλα θα γίνουν καλύτερα..
Ωστόσο, το μέλλον μιας ζωής που βασίζεται στην ειμαρμένη μπορεί να μην έχει πάντα άσχημο τέλος. Πολλά άτομα "έχουν κάνει την τύχη τους"!

Άραγε τελικά τι είναι καλύτερο να βασιζόμαστε στις δικές μας επιλογές έτσι ώστε αν πάει κάτι στραβά να παραδεχόμαστε ότι ήταν δικό μας λάθος; Η να βασιζόμαστε στην τύχη που κ να πάει κάτι έτσι όπως δεν το περιμέναμε απλά να λέμε έτσι κ αλλιώς έτσι θα γινόταν??

Υ.Γ: το κείμενο είναι λίγο περίεργα εκφρασμένο κ αποτυπωμένο
Υ.Γ2: η εικόνα νομίζω απεικονίζει έναν τροχό της τύχης
Υ.Γ3: ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!

5 σχόλια:

  1. Εμεις καθοριζουμε τη ζωη μας,αυτο ξερω εγω!Κατ'εμε δεν υπαρχει η τυχη οπως τη λενε ολοι σημερα αλλα η συγκυρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Υποκατηγορία" της τύχης θεωρώ ότι είναι η συγκυρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως,οπως και συμπτωση!Οχι ακριβως υποκατηγοριες αλλα σχετικες εννοιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χμ, ιδού το ερώτημα!!!!!
    Εγώ παντος λέω οτι η ζωή μας είναι μια σειρά απο επιλογές ,ας ελπίσουμε στιν θεά τύχη οτι πέρνουμε τις σωστές
    TILEMACHOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tilemachos: Μ'αρέσει έτσι όπως το θέτεις.. Συνδυάζεις κ την τύχη αλλά κ την ανθρώπινη βούληση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα μας πεις κι εσύ...