Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Σοκολάτα, Chokolate, Cioccolato, Chocolat, Çikolata, Choklad, 巧克力, Çokollatë, Sjokolade


Σοκολάτα!! Η πιο νόστιμη γεύση σε όλο τον κόσμο (τουλάχιστον για εμένα). Υπάρχει σοκολάτα γάλακτος, μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα),άσπρη σοκολάτα κ έχει συνδυαστεί με πάρα πολλές γεύσεις όπως φράουλα, μπανάνα, κεράσι κλπ. αλλά κ μ διάφορους ξηρούς καρπούς κ.α. Υπάρχει ακόμη κ σε ρόφημα.. Μπορούμε να την βρούμε σχεδόν παντού:
Από τότε που μπορώ να με θυμηθώ πάντα έτρωγα σοκολάτα καθημερινά.. κ όχι σοκολατάκια η μια σοκοφρέτα που απλά περιέχει σοκολάτα.. μια ολόκληρη μεγάλου μεγέθους σοκολάτα... Η σοκολάτα είναι σαν να ναρκωτικό για εμένα. Αν δεν φάω καθημερινά μια ικανοποιητική ποσότητα δεν λειτουργώ κανονικά... είναι σαν το δυναμωτικό του οργανισμού μ .

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, πριν αρκετά χρόνια ήταν βραδύ κ μ είχε πιάσει η γνωστή μ υποσοκολατιτιδα(υπογλυκαιμία), ψάχνω στο ντουλάπι (ντουλάπι σοκολάτας το λέω γιατί δεν περιέχει τίποτα άλλο) αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε ίχνος σοκολάτας, κοιτάζω στο ψυγείο τίποτα κ εκεί.. δεν υπήρχε καν μερέντα...(μερέντα με το κουτάλι ΘΕΪΚΌ).. η όλη η κατάσταση ήταν τραγική .. ο οργανισμός μ το ζητούσε τόσο έντονα π δεν κατάφερα να κοιμηθώ όλη νύχτα. Το πρωί λοιπόν ήμουν ο πρώτος πελάτης στο περίπτερο από το οποίο πήρα ότι υπήρχε από σοκολάτα..Από εκείνη την μέρα δεν άφησα ποτέ το ντουλάπι άδειο.

Το θέμα είναι ότι όχι απλά μ αρέσει μόνο αλλά δεν αντέχω χωρίς τη γεύση της γλυκιάς αυτής λιχουδιάς. κ θεωρώ αυτούς που λένε ότι δεν τους αρέσει "παράλογους"

Για αυτό τον λόγο αν κάποιος θέλει να με τιμωρήσει μπορεί να μ κρατήσει για λίγες μέρες χωρίς σοκολάτα.. κ αν θέλει να με ευχαριστήσει ας μ φέρει ένα κουτί σοκολάτες!!!:) χαχα

Για μένα η ΣΟΚΟΛΆΤΑ= απόλαυση, ικανοποίηση, τονωτικό, βοηθητικό σκέψης, πρωινή, δεκατιανή, μεσημεριανή , απογευματινή, βραδινή κ μεταμεσονύχτια ευχαρίστηση κ ξεμεθυστικό..

4 οι απολαύσεις μέχρι τώρα στην ζωή μ: σοκολάτα- τεχνολογία[από το μίξερ μέχρι το HLC -large hadrocollider)]- διάβασμα - θάλασσα.

3 σχόλια:

Τι θα μας πεις κι εσύ...